Virtuaalimaailma ja kuvien käyttö

Viime aikoina olen törmännyt kuvaongelmaan. Tästä tulee tottakai heti mieleen että en löydä jonkun tietyntyyppisiä (kuten oikean rotuisia, värisiä yms.) kuvia virtuaalielikoilleni, mutta ei (toki tätäkin ongelmaa on, mutta ei nyt puhuta siitä). Vaan siitä että virtuaalikoiraharrastajat ovat erittäin tarkkoja omista kuvaluvistaan ja etenkin siitä että yhden koiran kuvia saisi vain yksi henkilö käyttää virtuaalikoirallaan. Nämä harrastajat tarkkailevat toisiaan ja huomauttavat nopeasti uudelle tulokkaalle, mikäli hänellä on kuvia samasta kennelistä kuin vanhemmalla käyttäjällä. Toki näitä huomautuksia saavat vähän kokeneemmatkin harrastajat ja useat samaa rotua kasvattavat sopivat keskenään minkä koiran kuvia käyttävät. Tai jos ihan välttämättä haluavat käyttää saman koiran kuvia, sopivat he näyttelyosallistumisista. Eli osallistuvat vuorotellen näyttelyihin, että molemmat eivät saisi EVA:a (ei voida arvostella).

Ehkä tämä olisi ihan käytännöllistä, mikäli se rajoittuisi tismalleen samoihin kuviin, mutta ei. Itse olen saanut kommenttia siitä, että sen saisi käyttää koiran "Möykky" kuvia, vaikka ne ovat itse ottamiani, koska tämä toinen harrastaja on ollut samassa näyttelyssä ja jo aikaisemmin ns. varannut "Möykky" koira kuvat käyttöönsä. Eli nähtävästi tämä toinen harrastaja on saanut aikaisemmin tältä "Möykky" koiran omistajalta luvat käyttää omistajan kuvia ja nyt hän olettaa että "Möykky" on hänen saaliinsa, että kukaan muu ei sen kuvia saisi käyttää. Ehkä ymmärtäisin tämän asian vielä joten kuten, jos meidän kuvat olisi edes erehdyttävästi samanlaisia (ts. tämä toinen harrastaja kuvannut vieressäni), mutta näin ei ole. Tämän toisen harrastajan kuvat eivät ehkä ole aivan yhtä edustavat kuin oma ottamani, joten luulen että tämä toinen pelkää oman koiransa häviävänsä näyttelyissä minun ottamille kuvilleni. Eihän siinä mitään muuta voi olla takana?

Virtuaalikoiraharrastajat ylläpitävätä ns. kuvalupalistoja, joilla pyritään välttämään ettei monella olisi tietystä koirasta kuvia jo käytössä. Kuten esimerkiksi noutajakenneleiden kuvalupalista + keskustelua uniikkikuvista.

Jotkut harrastajat puolustavat "yhden koiran kuvat per yksi harrasta" periaatetta sillä, että koira olisi tällöin persoonallinen ja uniikki. Hyvänen aika, meitä virtuaaliharrastajia on kymmeniä, satoja, tuhansia.. Miten tämä oikeasti onnistuisi, sillä eihän kukaan haluaisi huonorakenteisen koiran kuvaa käyttää? Kuvat ja koirathan loppuvat siinä kesken! Virtuaalihevosharrastajat ovat onneksi rentoja ja heitä kyseinen periaate ei liikuta. Usealla shettiksellä on niitä Gallantin ja Namoradon kuvia ja welsheillä taas Celticiä ja mitä muuta. Eihän tuo ole kivaa että usealla on saman elukan kuvat käytössä, oli ne sitten 100% samoja tai vain eri kuvakulmista tai eri tilaisuuksista.

En siis aio antaa periksi ja olla käyttämättä itse ottamiani kuvia, tyhmähän minä olisin jos niin tekisin. Minua ei haittaa vaikka kymmenellä harrastajalla olisi samasta koirasta kuvia käytössä tai edes sekään haittaisi jos käyttäisivät täsmälleen samoja kuvia. Siis mikäli käyttäisin jonkun reaalikennelin kuvia. Itse otetuissa kuvissa pidän linjaa etten luovuta täsmälleen samoja kuvia useammalle käyttöön.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti