Pemberleyn statistiikka kesäkuulta

Edellisestä postauksesta onkin jo taas aikaa.. Huomaa että blogin kirjoittaminen ei ainakaan vielä ole kovin tuttua ja ns. helppoa minulle. Toisaalta hiljaisuus saattaa johtua siitä, ettei Pemberleyn kanssa yksinkertaisesti ole pahemmin mitään tapahtunut. Joitakin kasvatteja syntynyt, mutta ne voisin voisin sitten kaikki yhdellä kertaa esitellä vaikka täällä. Suurella osalla ei ole vielä(kään) sivuja.

Pemberleyllä on ollut käytössään jo jonkin aikaa Google Analytics työkalua. Tämä työkalu on erittäin kätevä, sillä sen avulla kävijöistä saa PALJON tietoa, kuten mm. millä sivuilla vieraillaan eniten ja miten pitkää aikaa ja ulkoasua suunnitellessa voi hyvin ottaa huomioon kävijöiden resoluutio koot, käyttöjärjestelmät ja käytetyt selaimet, jolloin saadaan mahdollisimman optimoitu käyttökokemus vierailijoille. Minulla oli myös miellessä mainosten laittaminen Pemberleyn sivuille, mutta ehkä sitten kun saan oman palvelimen käyttöön. Tosin jos haluaisin tehdä kunnolla rahaa, pitäisi Pemberleyn sisältö saada 100% valmiiksi ja toimivaksi, että tilaa kehtaisi mainostella suuremmassakin mittakaavassa... Ehkä se vielä joskus onnistuu.

 Alla vähän statistiikkaa ajalta 2.6.-2.7.2010.


Yleiskatsaus
Tämä kuvaaja esittää kuukauden aikana sivustolla vierailevien kävijöiden määrää (sininen) verrattuna sivustolla vietettyyn aikaan (oranssi). On siis aika mielenkiintoista huomata, että mitä vähemmän kävijöitä sitä enemmän sivustolla vietetään aikaa. Luulen että nämä voisivat olla näitä uusia satunnaisia kävijöitä, joita nyt juuri sattuu kiinnostaa hevoset ja ehkä enemmänkin kotieläimet. He siis käyvät elukoiden sivuja ja muuta materiaalia pidempään ja huolellisemmin läpi. Kesäkuun lopussa oleva (huima) kävijämäärä johtuu varmasti järjestämistäni näyttelyistä, jonka johdosta sivustolla vietetään se about minuutti, kun lähetetään mailia. Lisäksi tätä tukee se, että kuukauden katselluin sivu on juuri näyttelykutsu n. 30 %:lla, sitten tulee n. 15 %:lla kotieläimet sivut ja kolmanneksi katsotuin sivu vajaalla 11 %:lla on myyntilistaus.

Kävijäuskollisuus

Uusia kävijöitä vain noin 30 % ja palaavia 70 %. En tiedä kumpi on toivotumpaa. Toisaalta on mukava huomata että Pemberleyllä on vakiokävijöitä, mutta olisi kiva saada niitä uusiakin, jotta myyntitoiminta olisi vilkkaampaa ja vieraskirjaan saisi useammin viestejä :)!

Alla on taulukkona esitelty yksittäisen kävijän käyntikertoja. Ei ole mikään yllätys, että suurin osa (vajaa 30 %) vierailevat ensimmäistä kertaa, mutta aika mukava nähtä, että Pemberleyllä on kävijöitä, jotka käyvät kuukauden aikana sivuilla 9-14 kertaa ja jopa 51-100 kertaa käyviä kävijöitä myös löytyy! Tosin nyt en kyllä mene takuuseen, että laskeeko Analytics yhä minun  käyntini, vaikka ainakin koti IP osoitteeni on estetty ja sitä ei siis pitäisi ottaa huomioon.


Muuta nippelitietoa

Käytetyimmät selaimet:
  1. Firefox, 57 %
  2. IE, 16 %
  3. Opera, 14 % 
  4. Chrome, 8 %
  5. Safari, 5%
Käytetyimmät käyttöjärjestelmät:
  1. Windows; 96,58 % [XP 47 %, Vista 44 %, 7 10 %]
  2. Mac; 2,99 % [10.5; 10.6]
  3. Linux; 0,43 %
Kävijät Suomen kartalla

Top-10 paikkakunnat joista on vierailtu Pemberleyn sivuilla
  1. Helsinki
  2. Kauniainen
  3. Turku
  4. Oulu
  5. Vantaa
  6. Heinola
  7. Tampere
  8. Joensuu
  9. Mikkeli
  10. Hämeenlinna
Pohjoisin vierailija: Rovaniemi

0 kommenttia:

Lähetä kommentti