Suomenajokoira

IRL suomenajokoiraa käytetään jäniksen ja ketun metsästykseen, mutta alunperin rotu "suunniteltiin" jänisten ajoon ja ketut ovat tulleet mukaan vasta viime vuosikymmeniniä. Suomenajokoira oli myös Suomen suosituin koirarotu aivan viime vuosikymmenille asti koska se oli hyvä metsästyskoira keveyden mutta silti kestävän runkonsa tähden. Tästä rodusta sai myös ihan kohtuullisen seurakoiran ja oli siksi suosittu. Viime vuosina metsästys on vähentynyt ja painotus on enemmänkin sorkkaeläimissä. Rotu on virtuaalimaailmassa harvinainen vaikka onkin kotimainen ja harvinaisethan minua kiinnostaa! Suomenhevosista ole kiinnostunut juurikin sen takia, että niitä näkee joka paikassa.

Haluankin Pemberleyssä jatkaa perinnettä ja pääasiallinen tavoitteeni on valioitua vain jäniskokeissa. Myös tokoa ja ehkä jopa agilityäkin voisi kokeilla, onhan tottelevaisuus ja ketteryys maastossa tärkeitä osa-alueita ajokoiralle. Myös muita ajokoirarotuja, kuten dreevereitä voisi myös kokeilla.

Tämän pohjustuksen jälkeen voinkin esitellä omat ajokoirani.

u-Aatoksen Felix, epävirallinen ajokoevalio
u-Pemberleyn Pehtoori, ensimmäisestä pentueesta kotiin jäänyt kasvatti
u-Tripla Ässä, ei mikään näyttö- tai käyttövalio, mutta ihan oiva seurakoira

nartut Erätulen Sanna ja Jäniskäpälän Aino ovat uusia tuontejani
n-Pemberleyn Vaatimaton, toisen pentueeni nätein tyttö josta erityisesti käyttövaliota toivonkin
n-Soinnun Taikatähti, erinomaisen rakenteen omaava narttu ja onkin näyttölinjainen

Lisäksi tulossa kahdesta pentueesta narttuja tai toivotaan ainakin niin. Näistä vauvoista sitten myöhemmin tarkempaa kuvausta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti